22.9.14

Τι γίνεται με τα καταστήματα Hondos Center ;;;

Αν και οι πωλήσεις καλλυντικών παρουσίασαν αύξηση, το 3ο τρίμηνο του
2014, της τάξης του 35%, το 1/5 των Hontos Center χτυπά τη πόρτα της χρεοκοπίας σε λίγες μέρες. Το εν λόγω παρακλάδι με ονομασία Hondos Pallas, ιδιοκτησίας Στέφανου Κωστούλα και Γεώργιου Χόντου, μετά την διάσπαση της Εταιρίας το 2005 σε 5 αυτοτελή επιχειρήσεις, παρουσίασε φθίνουσα πορεία και πλέον μετράει μέρες μέχρι την εκδίκαση της αίτησης για ένταξη στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Δικαίου, κάτι που διασφαλίζει την ομαλή λύση της εταιρίας, με το άνοιγμα της διαδικασίας συνδιαλλαγής. (ν. 3588/20071)

Σημαντικό να επισημάνουμε, ότι μετά την ένταξη στο άρθρο, αυτοί που θα πληρώσουν τη "νύφη", όπως συμβαίνει συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, θα είναι οι εναπομείναντες εργαζόμενοι που δεν ακολούθησαν το δρόμο της επίσχεσης εργασίας. Ένα δρόμο που θα τους εξασφάλιζε, εκτός από το 12μηνο επίδομα επίσχεσης, την ευκαιρία να διεκδικήσουν νομικά τα μη καταβληθέντα δεδουλευμένα τους, την αποζημίωση τους και μετά τη λύση της επιχείρησης το ταμείο ανεργίας

Αντιθέτως, οι εναπομείναντες οδηγούνται στις ρυθμίσεις του πτωχευτικό κώδικα (μέσω της διαδικασίας εξυγίανσης για περίοδο όχι μεγαλύτερη των τεσσάρων 4 μηνών, μετά από κούρεμα των οφειλόμενων και μειωμένο μισθό όπως προκύψει από τη διαδικασίας συνδιαλλαγής) και χάνουν όλες τις παραπάνω απολαβές, εκτός του ταμείου ανεργίας που θα λάβουν (σε περίπτωση λύσης της επιχείρησης) όταν ολοκληρωθεί η συνολική εκκαθάριση, 6-15 μήνες μετά.

Όσο για τα Hondos Palace, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα μπουν στη ρύθμιση, αφού η κατάσταση έχει φτάσει σε μη αναστρέψιμο σημείο. Τα χρέη προς το Δημόσιο, οι σφραγισμένες επιταγές, τα χρέη προς τις τράπεζες, οι δεσμευμένοι τραπεζικοί λογαριασμοί, τα χρέη προς το προσωπικό, τα άδεια ράφια, οι κενοί όροφοι, οι συνεχείς διακοπές ηλεκτροδότησης από τη ΔΕΗ λόγω μη τήρησης του διακανονισμού, οι απλήρωτοι λογαριασμοί του Φυσικού Αερίου, το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Νέας Ιωνίας, το απλήρωτο ενοίκιο της Ιπποκράτους, οι εκατοντάδες επισχέσεις εργασίας, τα ασφαλιστικά μέτρα, οι κατασχέσεις, το ''μαύρισμα'' από όλους τους προμηθευτές καλλυντικών εδώ και 1,5 χρόνο και τέλος η μη υποβολή των ετήσιων στοιχείων στο μηχανογραφικό σύστημα του ΤΑΧΙSΝΕΤ, δείχνουν ότι ήρθε πια το τέλος μιας λαμπρής πορείας για τους δύο επιχειρηματίες, που μάλιστα περάσαν και τη πόρτα της ΓΑΔΑ, τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, η αίτηση που έχει υποβληθεί θα εκδικαστεί στα μέσα Οκτωβρίου. Ενώ πληροφορίες από το εργατικό δυναμικό αναφέρουν ότι σε περίπτωση μη ένταξης της επιχείρησης στη ρύθμιση, αυτό θα προκαλέσει την σε παύση των εργασιών της και την αναγκαστική πτώχευση.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: