17.9.14

Σήμερα εκδικάζεται η παραχώρηση 54.000 στρ. της Σιθωνίας στον όμιλο Βαρδινογιάννη

Picture 0 for Αύριο εκδικάζεται η παραχώρηση 54.000 στρ. της Σιθωνίας στον όμιλο ΒαρδινογιάννηΣκληρή ανακοίνωση εν όψει της σημερινής εκδίκασης της υπόθεσης στα δικαστήρια Πολυγύρου της παραχώρησης 54.000 στρεμμάτων στην περιοχή της Σιθωνίας Χαλκιδικής στη «ΣΕΚΑ ΑΕ» εξέδωσε η περιφερειακή παράταξη ...
Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία», με επικεφαλής τον κ. Θανάση Αγαπητό.

«Κινδυνεύουν 54.000 στρέμματα γης της Σιθωνίας από τις ορέξεις επιχειρηματικών συμφερόντων και μοναστηριών», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της περιφερειακής παράταξης της «Ανταρσία».

Μήλον της Έριδος είναι η διεκδίκηση της κυριότητας μιας περιοχής που αποτελεί το ένα τρίτο της χερσονήσου της Σιθωνίας εδώ και 41 χρόνια από τη «ΣΕΚΑ ΑΕ», που είναι συμφερόντων του ομίλου Βαρδινογιάννη, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την «Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία», η περιοχή περιλαμβάνει «δημόσιο δάσος, καλλιέργειες, οικισμούς και νησιά» και η διεκδίκησή της γίνεται «στηριζόμενη σε μεσαιωνικά -βυζαντινά και οθωμανικά- χρυσόβουλα, αγοραπωλησίες μεταξύ μοναστηριών, αλλά κυρίως στη σκανδαλώδη παραχώρηση της περιοχής με απόφαση της χούντας στο Βαρδινογιάννη το 1973. Παρόλο που η παραχώρηση ανακλήθηκε από το δημόσιο μετά την πτώση της χούντας, οι τίτλοι ιδιοκτησίας -40 χρόνια μετά (!)- δεν έχουν ακυρωθεί και έτσι συνεχώς εκκρεμούν δικαστικές διαμάχες οι οποίες αφορούν τους τύπους αλλά όχι την ουσία της υπόθεσης».

Όπως τόνισε ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης, Θανάσης Αγαπητός, «η πραγματική ουσία βρίσκεται στο γεγονός ότι το κράτος που τόσο εύκολα υπερφορολογεί, υποθηκεύει ή κατάσχει την μικρή και μεσαία ιδιοκτησία –καμωμένη σε μεγάλο βαθμό από το μόχθο και τον ιδρώτα του λαού- προς όφελος των τραπεζιτών, δανειστών και λοιπών «επενδυτών», δεν θέλει να δώσει την αναγκαία πολιτική λύση στο πρόβλημα. Η αποδοχή από όλες τις κυβερνήσεις του καπιταλιστικού δρόμου «ανάπτυξης» είναι που παραδίδει τελικά τη γη, το νερό, τις θάλασσες και τον αέρα στα νύχια των μεγάλων συμφερόντων της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας, τις ζωές μας θυσία στο βωμό του κέρδους».

http://www.voria.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: