31.7.14

My Big Greek Roadtrip! Αθήνα-Χαλκιδική με το νέο Nissan X-Trail Part 3

Τι σχέση έχουν ο Παρθενώνας της Χαλκιδικής, πέντε τουρίστριες και το Πόρτο Κουφό με το νέο Nissan X-Trail; Ο Χρήστος περνά υπέροχα και η Ρένια φτάνει στα όριά της…

Και τώρα που οι δρόμοι, όπως και οι ουρανοί, είναι ανοιχτοί, ας ξεκινήσουμε την αντίστροφη πορεία, για ν' ανεβούμε την εσωτερική ακτογραμμή της χερσονήσου της Κασσάνδρας, έχοντας στο δεξί μας χέρι τον Τορωναίο κόλπο και αριστερά τον Χανιώτη, το Πολύχρονο, και την Καλλιθέα, που είναι απίστευτα οργανωμένοι παραθαλάσσιοι οικισμοί, με όλες τις ανέσεις και τα κομφόρ, και φυσικά, παραλίες με χρυσή άμμο και διάφανα ζεστά νερά.
Το υπέροχο Καλαμίτσι
Το υπέροχο Καλαμίτσι
Ας μείνουμε λίγο στην Καλλιθέα που έχει και ωραία θέα, εκτός από έντονη νυχτερινή ζωή!
Μα γιατί όχι.....
Τέλος πάντων, υπάρχει ένα δίκιο, το δεύτερο πόδι κρύβει πολλές συγκινήσεις φυσιολατρικές και καλοκαιρινές και καλό θα είναι να είμαστε φρέσκοι για να τις απολαύσουμε! Περνάμε πάλι την διώρυγα της Ποτίδαιας κι αυτή τη φορά κινούμαστε ανατολικά, με κατεύθυνση προς τον Άγιο Μάμα, τη Γερακινή, τα Ψακούδια και τη Μεταμόρφωση.
Η πλαζ Βράχια με άψογη οργάνωση
Η πλαζ Βράχια με άψογη οργάνωση
Η διαδρομή μας μέσα από το πευκοδάσος και τους ελαιώνες είναι μαγική και αξίζει τον κόπο να χαμηλώσουμε ταχύτητα για να την χαρούμε.
Τσιτσιμπίκου: Να κόψουμε λίγο ταχύτητα, είπαμε, ε Χρήστο; Οχι να ακινητοποιηθούμε!
Δασκαλόπουλος: Μα δεν τα βλέπεις τα κορίτσια που κάνουν auto-stop;
Τσιτσιμπίκου: Τα βλέπω αλλά δεν με ενδιαφέρουν καθόλου και δεν χωράνε!
Δασκαλόπουλος: Πως δεν χωράνε; Μόνο 5 είναι …και κούκλες!
Τσιτσιμπίκου: Nα σου θυμίσω ότι δεν έχουμε λεωφορείο αλλά το νέο Nissan X-Trail;
Δασκαλόπουλος: Nα σου θυμίσω ότι είναι επταθέσιο; Come on in girls! Να κάνουμε και μία δοκιμή δικτύου…
Τέλος πάντων τι να πω, ελάτε …Μπορεί να σταματήσει ο Δασκαλόπουλος να μιλάει για τα τεχνικά και να ηρεμήσει λίγο το αυτί μου. Εξάλλου, από δω και πέρα μπαίνουμε πάλι σε τροχιά παραλιών μέχρι να φτάσουμε στο Νέο Μαρμαρά οπότε τουλάχιστον θα έχω ωραία θέα!
Ο Κουρσάρος δεν χρειλαζεται σχόλια
Ο Κουρσάρος δεν χρειλαζεται σχόλια
Πάμε λοιπόν; Ασκαμνιά, Κορτέσα, Λαγκάδα, Καστρί, Άγιος Ιωάννης, Κοβιού, Καλόγρια, Σπαθιές, Περιγιάλι, Μικρή Ελιά, Λαγόμανδρα, Τριπόταμος, Παράδεισος – ναι, ναι, το ξέρω ότι περάσαμε τη Νικήτη και δεν σταματήσαμε να δούμε το χωριό που έχει χαρακτηριστικά δείγματα μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής, αλλά μας περιμένει ο Παρθενώνας. Και μη με ρωτήσεις ποιος Παρθενώνας, άκου:
Ο Ορμος Παναγιάς μεταμορφώθηκε τα τελευταία χρόνια, διατηρώντας όμως πάντα την αυθεντική φυσιογνωμία του
Ο Ορμος Παναγιάς μεταμορφώθηκε τα τελευταία χρόνια, διατηρώντας όμως πάντα την αυθεντική φυσιογνωμία του
Αυτό το χωριουδάκι, που βρίσκεται στις πλαγιές χτισμένο με αμφιθεατρική θέα στον Τορωναίο, πάει 12 αιώνες πίσω στο χρόνο και έχει πανέμορφα πετρόχτιστα, σπίτια, παραδοσιακούς ξενώνες, λαογραφικό μουσείο, ένα κλασικό αποστακτήριο και φυσικά εξαιρετικό φαγητό. Τι εννοείς, δεν θα φάμε ακόμα;;
Οι Καβουρότρυπες
Οι Καβουρότρυπες
Δασκαλόπουλος: Hold on darling…
Τσιτσιμπίκου: Ωραία τώρα το ρίξαμε και στο δίγλωσσο…
Η μοίρα φαίνεται ότι αποφάσισε να με τιμωρήσει βάναυσα για ότι έχω κάνει λάθος μέχρι σήμερα στη ζωή μου αφού οι πέντε πανύψηλες θεές που συμμάζεψε ο Δασκαλόπουλος από το δρόμο πρέπει να είναι κόρες μηχανικών αυτοκινήτου στην Αγγλία! Όχι απλά δεν έχει βγάλει το σκασμό από τότε που τις πήραμε, αλλά τώρα ακούω τις χάρες του Nissan X-Trail σε επανάληψη στα Αγγλικά! Και το χειρότερο; Τα κορίτσια δείχνουν να ενδιαφέρονται κιόλας!
Πρώτη φορά βλέπω «καμάκι» να εξηγεί στο στόχο του το πώς δουλεύει το σύστημα τετρακίνησης και πως στην αυτόματη θέση μπορεί να καλύψει σχεδόν κάθε ανάγκη αφού η κίνηση κατανέμεται αυτόματα σε κάθε τροχό προσφέροντας ιδανική πρόσφυση. Φυσικά –όπως εξήγησε το Greek καμάκι στις τουρίστριες- υπάρχει και «κλείδωμα» που προσφέρει στο Nissan X-Trail ακραίες δυνατότητες κίνησης εκτός δρόμου για να φτάσει ο οδηγός του στις παραλίες των γυμνιστών…
Δεν είναι στην Καραϊβική, είναι στην Χαλκιδική!
Δεν είναι στην Καραϊβική, είναι στην Χαλκιδική!
Τέλος πάντων, σταματάμε για λίγο στην Ψαριά που είναι ένας πολύ ωραίος χώρος με πεύκα και παγωμένο τρεχούμενο νερό – ας προσποιηθούμε ότι είμαστε λίγο κουρασμένοι...
Δασκαλόπουλος: Εγώ δεν είμαι!
Τσιτσιμπίκου: Εγώ έχω πονοκέφαλο…
Δασκαλόπουλος: Τα έχουμε ξανακούσει αυτά…
Ο Δασκαλόπουλος μπορεί να τα έχει ξανακούσει αλλά το κόλπο με τον πονοκέφαλο έπιασε και οι πέντε ξανθές –στραβωμένες εντελώς- μας αδειάζουν τη γωνιά.
Η παραλία της Καλιθέας δεν είναι τυχαία διάσημη
Η παραλία της Καλιθέας δεν είναι τυχαία διάσημη
Όχι τίποτε άλλο, να γεμίσουμε εικόνες γιατί μετά θέλω να σε πάω να γεμίσουμε... αρώματα στο Οινοποιείο του Πόρτο Καρράς που είναι επισκέψιμο.
Ναι Χρήστο, εσύ δεν θα δοκιμάσεις, θα μυρίσεις μόνο κάποια από τα ωραία κρασιά και δια της όσφρησης θα διαλέξεις με τι θα συνοδεύσουμε τα ψαράκια το βράδυ.
Πού θα βρούμε τα ψάρια; Μα τι ερώτηση είναι αυτή!
Ετοιμάσου για μια πάρα πολύ ωραία διαδρομή, παραθαλάσσια και «δαντελωτή» και βάλε στο GPS  προορισμό μας το Πόρτο Κουφό.
Δασκαλόπουλος: Τι;
Τσιτσιμπίκου: Πόρτο Κουφό!
Δασκαλόπουλος: Τιιιιι;
Τι, τι; Πόρτο Κουφό σου λέω! Ένα από τα πιο ασφαλή λιμάνια της βόρειας Ελλάδας, καταφύγιο αλιευτικό, που φεύγουν οι ψαράδες με τα καΐκια τους και φέρνουν πίσω στην ιχθυόσκαλα τα καλύτερα!
Και για να μην αναρωτιέσαι «πόθεν» το όνομα, η παράδοση λέει ότι όποιος αγκυροβολεί στα βαθιά νερά του λιμανιού δεν έχει ακουστική επαφή με το ανοιχτό πέλαγος.
Εσύ πάλι φαίνεται ότι πρέπει να πας σε έναν ΩΡΛ επειγόντως!
Δασκαλόπουλος: Τιιιιιιι;
(συνεχίζεται)

Δεν υπάρχουν σχόλια: