28.7.14

Αυγά από το Lidl; Αυγά σας καθαρίζουν; (Πως αποδεικνύουμε καθημερινά ότι είμαστε ΚΟΤΕΣ)

Η φιλοσοφία των εκπτωτικών super markets είναι να πουλάνε φθηνά, τα συχνά ανώνυμα προϊόντα τους. Φανταζόμενοι ότι αυτό θα έπρεπε να ισχύει και με Γερμανικό κολοσσό που διαφημίζεται σαν το φθηνότερο και ποιοτικότερο, με το που διαπιστώσαμε ότι πλέον πουλά βουλγάρικα αυγά, πιστέψαμε ότι οι τιμές τους,
τώρα που προμηθεύονται φθηνότερα θα έπεφταν.Αναμένουμε από το Lidl ενημέρωση, για το πόσο μειώθηκαν οι τιμές στα αυγά τους, τώρα που τα προμηθεύονται από την Βουλγαρία. Αν μειώθηκαν, γιατί εμείς θεωρούμε τις τιμές τους ακόμη υψηλές. Γιατί ; Γιατί κάτι που θα έπρεπε να μαθαίναμε από τους συμπατριώτες του Lidl, να είμαστε ενεργοί καταναλωτές, ατυχώς σε μας τους Έλληνες μας διαφεύγει. Ας μην ενισχύουμε λοιπόν, όσους μας φέρονται σαν τριτοκοσμικά δεδομένα όντα, αλλά επιτέλους σαν υπεύθυνους καταναλωτές, που γυρνούν την πλάτη σε όποιο δεν τους σέβεται.

ΥΓ. 1. Πως γίνεται να παράγουν φθηνά οι Βούλγαροι; Απλά, με την καινούργια Ευρωπαϊκή νομοθεσία, «περί ευτυχίας των κοτών», εμείς συμμορφωθήκαμε, κάποιοι άλλοι όχι. Αυτό και μόνο, ανέβασε κατά 25% το κόστος παραγωγής των αυγών. Τώρα, αν αυτός ο κανονισμός εφαρμόζεται μόνο από τα κορόιδα, είναι θέμα που οι κυβερνώντες δεν πολυασχολούνται. Εξάλλου, αυτοί τρώνε αυγά πάπιας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: