29.7.14

Το σπίτι στη Χαλκιδική, οι αρχές και το…νερό που δεν φτάνει

xorafiaΤο πρόβλημα που υπάρχει με τα δίκτυα ύδρευσης στη Χαλκιδική, τα οποία ανήκουν στους δήμους, έρχεται για ακόμη μία φορά στην επιφάνεια. Όπως κατήγγειλε στο karfitsa.gr, κάτοικος στην περιοχή...
Καψάλια της Ορμύλιας Χαλκιδικής, σκέφτεται ακόμη και να εγκαταλείψει το σπίτι του, καθώς αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υδροδότησης.

Παρότι ο ίδιος (τα στοιχεία βρίσκονται στη διάθεση της εφημερίδος) κατά την ανέγερση της κατοικίας του πλήρωσε την ΔΕΗ για να εγκαταστήσει κολόνα προκειμένου να έχει ηλεκτρικό ρεύμα, και την τοπική εταιρία νερού για επέκταση του δικτύου σήμερα καταγγέλλει πως στο σπίτι του δε φτάνει το νερό. Να σημειώσουμε πως το σπίτι του βρίσκεται σε 200 μέτρα απόσταση και περίπου 50 μέτρα υψόμετρο από το χωριό. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «το μηχανάκι πίεσης τραβάει νερό και γεμίζει την δεξαμενή του αλλά τα τελευταία δύο χρόνια η παροχή του νερού έγινε σχεδόν αδύνατη».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο λόγος είναι ότι γίνεται παράνομη χρήση πόσιμου νερού για πότισμα χωραφιών. Όπως ισχυρίζεται, «πληρώνει κανονικά όλα τα πάγια αλλά επιπλέον, αναγκάζεται να πληρώνει και βυτίο νερού για να εφοδιάζει το σπίτι του. Όπως τονίζει, πρόσφατα ο αντιδήμαρχος Πολυγύρου, Χρήστος Δημητριάδης, του πρότεινε να κατεβάσει το μηχανάκι πίεσης χαμηλότερα για να τραβάει νερό πριν από το σημείο που τραβάνε για πότισμα. Στο σημείο που του υπέδειξε όμως δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα οπότε κάτι τέτοιο είναι αδύνατο, εκτός αν κάποιος πληρώσει την ΔΕΗ για κολόνα».

Σε επικοινωνία που είχε το karfitsa.gr, με τον αντιδήμαρχο Πολυγύρου Χρήστο Δημητριάδη, ο οποίος είναι αρμόδιος για το συγκεκριμένο θέμα, η απάντηση που πήραμε είναι ότι: «δεν είναι υποχρέωση του δήμου να παρέχει νερό σε κατοικίες που βρίσκονται εκτός οικισμού. Το συγκεκριμένο σπίτι έχει και υψομετρική διαφορά από τη δεξαμενή του νερού. Αν ο οποιοσδήποτε πηγαίνει και χτίζει όπου θέλει, ο δήμος δεν έχει καμία υποχρέωση να τον εξασφαλίσει. Παρόλα αυτά θα συναντηθούμε σήμερα με τον εν λόγο κύριο προκειμένου να βρεθεί μία λύση στο πρόβλημά του».

Από την πλευρά του ο Γ.Γ. Πολυγύρου, Στέργιος Γκόγκος, σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του τόνισε ότι: «όταν μια κατοικία βρίσκεται εκτός δικτύου η σύνδεση γίνεται με δαπάνη του ιδιοκτήτη. Το συγκεκριμένο θέμα το συζήτησα προσωπικά με τον κ. Δημητριάδη, καθότι ο συγκεκριμένος πολίτης έχει δίκιο. Θα πρέπει, εφόσον έχει πληρώσει για την επέκταση του δικτύου, να γίνει ρύθμιση από τον δήμο και να βρεθεί λύση στο πρόβλημά του».

Με τη σειρά του ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Γιώργος Ιωάννης, σημειώνει πως: «είναι ευθύνη του δήμου το συγκεκριμένο θέμα. Φυσικά και είναι παράνομο να χρησιμοποιεί κάποιος το δίκτυο νερού για να ποτίζει τα χωράφια, όμως αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να διερευνηθεί και να αποδειχτεί κατά πόσο ισχύει».

Να σημειώσουμε ότι ο καταγγέλλοντας, είναι 74 χρονών και ζει αυτός και η οικογένεια του με την σύνταξη του, ενώ ζουν και μέλη της οικογένειας των παιδιών του από αυτή τη σύνταξη. Με την επικρατούσα κατάσταση, όπως τονίζει ο ίδιος, υποφέρει και σκέφτεται μέχρι και να εγκαταλείψει το σπίτι του.


Της Έλενας Καραβασίλη 
http://www.karfitsa.gr/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Νερό,νερουλάδες Χαλκιδικής! ιδιώτες, μεσίτες, αυθαίρετη δόμηση, δημοτικοί άρχοντες! τοπικοί σύμβουλοι! όλοι με συμφέροντα διαπλεκόμενα εις βάρος όλων αυτών που έχουν αγοράσει γή, την πληρώνουν πολλαπλώς και θα την πληρώνουν και τα τρισέγγονά τους για να θησαυρίζουν αυτοί που μέχρι σήμερα πωλούν και κτίζουν με την ανοχή των πολιτικών μας !! Γιατί άραγε να μην υδροδοτούνται οι εκτός σχεδίου οικισμοί? γιατί να πληρώνουν 2-3 ευρώ το Μ3!! και γιατί οι κ Δήμαρχοι να μην θέλουν να λύσουν το πρόβλημα της ύδρευσης? Αλήθεια τί εισπράττουν οι νερουλαδες? πώς λειτουργούν γεωτρήσεις ύδρευσης? έχουν τις απαραίτητες άδειες της Περιφέρειας? και γιατί δεν εφαρμόζονται οι οδηγίες της ΕΕ? μέχρι πότε θα τους δίνουν οι Δήμαρχοι παρατάσεις? και μήπως και τα παιδιά τους , των νερουλάδων, κατεβαίνουν και υποψήφιοι Δημοτικοί Σϋνβουλοι Σε Δήμους??????????
Δεν περιμένω απαντήσεις! γνωρίζω ότι κάποια στιγμή θα ασχοληθεί η ΕΕ μαζί τους και όλους αυτούς που τους επιτρέπουν να λειτουργούν ΠΑΡΑΝΟΜΑ!!!