30.7.14

Προσοχή: ΕΝΤΟΝΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ - Αλλάζει ο καιρός την Παρασκευή

Με βροχές μας αποχαιρετάει ο Ιούλιος και δεν θα μπορούσε να κλείσει διαφορετικά καθώς τις περισσότερες ημέρες ο μήνας χαρακτηρίστηκε από καταιγίδες, σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα...ιδιαίτερα έντονες. 

Έτσι, αύριο Πέμπτη, νέα διαταραχή θα πλησιάσει τη χώρα μας από τα βορειοδυτικά, προκαλώντας έντονες καταιγίδες αρχικά στα βορειοδυτικά και στην πορεία της ημέρας σε όλη τη δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο, τη κεντρική Μακεδονία, τμήμα της ανατολικής Μακεδονίας και τη Θεσσαλία (κυρίως τα βόρεια τμήματα). Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 20 έως 33 βαθμούς, στα κεντρικά και τα νότια από 21 έως 36, στα νησιά του Ιονίου από 21 έως 33 και στα νησιά του Αιγαίου από 22 έως 33 βαθμούς. Στην Κρήτη η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 36 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις, έως 5 και αργότερα 6 μποφόρ. Στο Αιγαίο από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις, με ένταση έως 5 και αργότερα στο κεντρικό Αιγαίο έως 7 μποφόρ.

Την Παρασκευή αναμένουμε μεταβολή του καιρού με βροχές και σποραδικές καταιγίδες ,κυρίως στα Κεντρικά και Βόρεια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας . Τα φαινόμενα κατά τόπους θα έχουν έντονο χαρακτήρα και ίσως συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και θα φτάσουν στο Αιγαίο τα 6 ίσως και τα 7 Beaufort ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση φτάνοντας η μέγιστη στα ηπειρωτικά τους 32-33 βαθμούς Κελσίου.


Επιμέλεια:meteo-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: