22.7.14

Οι Σκοπιανοί παρανομούν, μας εξευτελίζουν κι εμείς τους... κοιτάμε!

Οι Σκοπιανοί παρανομούν, μας εξευτελίζουν κι εμείς τους... κοιτάμε!
Δειλά-δειλά και με σημαντική καθυστέρηση, το ελληνικό κράτος άρχισε επιτέλους να εφαρμόζει τους νόμους και ειδικά αυτούς που αφορούν σημαντικά εξωτερικά θέματα, όπως το Σκοπιανό. Όχι με διπλωματικές αποστολές και συζητήσεις στον ΟΗΕ, αλλά με ...εξόρμηση της Τροχαίας.
Τις τελευταίες μέρες, πέραν όλων των άλλων –ουκ ολίγων- καθηκόντων, τα πληρώματα της Τροχαίας ασχολούνται και με τα αυτοκίνητα των επισκεπτών από τη FYROM που κυκλοφορούν σε ελληνικό έδαφος, χωρίς το ειδικό σήμα που επιβάλλουν οι διαφωνίες μας με το γειτονικό κράτος. Το αυτοκόλλητο αυτό σήμα διευκρινίζει ότι η χώρα μας δεν αποδέχεται τίποτα απ΄ όσα μπορεί να έχουν αναφορά σε «Δημοκρατία της Μακεδονίας» στα ταξιδιωτικά έγγραφα και τα οχήματα της FYROM που εισέρχονται σε ελληνικό έδαφος. Τα τελευταία δυο-τρία χρόνια, σχεδόν κανένα όχημα της γειτονικής χώρας δεν φέρει το σήμα αυτό και δεν είναι λίγα τα προβλήματα που δημιουργούνται σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, ειδικά σε Πιερία και Χαλκιδική, παραδοσιακούς προορισμούς των φίλων σκοπιανών. Για να διασχίσουν όμως τα σύνορα μας όλα αυτά τα οχήματα, πρέπει ή να καλύψουν το όποιο «ΜΚ» στις πινακίδες και αλλού ή να φέρουν το συγκεκριμένοαυτοκόλλητο και μάλιστα στους οδηγούς γίνεται ειδική σύσταση να φροντίσουν το σήμα αυτό να διατηρείται σε κοινή θέα. Αλλά... μετά την απομάκρυνση από το συνοριακό σταθμό, τα σήματα αυτά ...εξαφανίζονται και οι –συνήθως- συνεργάσιμοι επισκέπτες μας, μετατρέπονται σε αμετανόητους ....«Μακεδόνες». Ειδικά μετά την αλλαγή των παλιών πινακίδων κυκλοφορίας των Σκοπίων με νέες ...ευρωπαϊκότερες, που έχουν στο αριστερό άκρο το «ΜΚ» σεμπλε φόντο, τα προβλήματα πολλαπλασιάστηκαν. Οι φανατικότεροι.... «Μακεδόνες» έσπευσαν να αλλάξουν τις πινακίδες τους, παρά το δαπανηρό τέλος της αλλαγής, οπότε τα οχήματα με τις πινακίδες αυτές, υποχρεούνται για έναν ακόμη λόγο να φέρουν ταυτόχρονα το ειδικό αυτοκόλλητο, σε ελληνικό έδαφος ή να έχουν καλυμμένο το προκλητικό «ΜΚ». Αλλά αυτή την υποχρέωση δεν τηρεί η συντριπτική πλειοψηφία των φίλων της γειτονικής χώρας, τουρίστες και επαγγελματίες. Κυριολεκτικά ελάχιστοι είναι οι επισκέπτες μας που έχουν το σήμα κολλημένο στα αυτοκίνητά τους ή διατηρούν καλυμμένο το «ΜΚ».
'Όπως είναι αναμενόμενο, η επιλογή τους αυτή τους δημιουργεί διάφορα προβλήματα, από το απλό ελληνικό στραβομουτσούνιασμα, ως και το «ξήλωμα» πινακίδων από τους πιο θερμόαιμους. Τα δε παθήματα των επισκεπτών μας μετατρέπονται σε παράπονα κατά των ...βαρβάρων Ελλήνων, με την ανάλογη χρησιμοποίησή τους από την σκοπιανή προπαγάνδα, αν και είναι τα ίδια τα «θύματα» που παρανόμησαν πρώτα και χωρίς κανένα λόγο.
Δεν λείπουν και τα παράπονα πολιτών και επιχειρηματιών που καταλήγουν αναγκαστικά στην Αστυνομία, ελλείψει άλλης αρμόδιας κρατικής υπηρεσίας, για όλα αυτά τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν χωρίς το σήμα. Οπότε, η Ελληνική Αστυνομία επιβαρύνεται με ένα ακόμη χρονοβόρο καθήκον, αν και τα περιθώρια είναι πολύ περιορισμένα για τα στελέχη της. Κι αυτό, γιατί μπορεί ένας έλληνας πολίτης να πληρώσει 500 ευρώ και να στερηθεί το δίπλωμά του για ένα εξάμηνο, επειδή αμέλησε ακόμη και για μια ημέρα να ασφαλίσει το όχημά του, σε συνθήκες απόλυτης ένδειας, αλλά για τον όποιο αλλοδαπό δεν σέβεται τους νόμους μας και ένα τόσο ευαίσθητο εθνικά θέμα, δεν προβλέπεται κανένα πρόστιμο και καμία ποινή!!! Απλά, οι αστυνομικοί θα πρέπει ...να κολλήσουν ένα νέο αυτοκόλλητο στο όχημα του αγαπητού μας επισκέπτη ή να καλύψουν το «ΜΚ».
Όσον αφορά την ηγεσία της διπλωματίας μας, αυτή δεν ασχολείται καθόλου με τα θέμα και μόνο τα προβλήματα στη Βόρεια Ελλάδα με ...ξεθαρρεμένους «Μακεδόνες» ανάγκασαν την Αστυνομία σε αντίδραση. Αν και είναι γνωστό, αιώνες τώρα, ότι στη διπλωματία, τα τετελεσμένα γεγονότα, αποκτούν δύναμη Δικαίου και νομολογίας.
paliaSK

toxwni.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αν συνεχισουν ετσι οι σκοπιανοι δεν θα μεινει αυτοκινητο , θα τα σπασουμε ολα για να παρουν το μηνυμα πως ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Ανώνυμος είπε...

Εχω και εγω μια τετοια,τις κανω συλλογη