28.7.14

Δωρεάν Φαρμακευτική φροντίδα σε Ανασφάλιστους πολίτες Δήμου Ν.Προποντίδας

Το τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Ν.Προποντίδας δημοσιοποιεί τις νέες διατάξεις για την φαρμακευτική περίθαλψη ανασφάλιστων και οικονομικά αδύνατων πολιτών. Βάση των:

άρθρου 182 του Ν. 4270/2014 “Αρχές δημοσιονομικής διαχείρισης και εποπτείας – δημόσιο λογιστικό” και
της Υπουργικής Απόφασης Γ.Π./ΟΙΚ.56432 (ΦΕΚ Β' 1753/28.06.2014) “Καθορισμός προϋποθέσεων, κριτηρίων και διαδικασιών πρόσβασης στο σύστημα φαρμακευτικής περίθαλψης ανασφάλιστων και οικονομικά αδύνατων πολιτών”

οι ανασφάλιστοι πολίτες καθώς και οι ασφαλισμένοι οι οποίοι έχουν απολέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα λόγω οφειλών στα οικεία Ασφαλιστικά Ταμεία, δικαιούνται δωρεάν φαρμακευτική φροντίδα. Απαραίτητη προϋπόθεση για να υπαχθούν στην εν λόγω ρύθμιση είναι η κατοχή ΑΜΚΑ.

Η συνταγογράφηση γίνεται μόνο με ειδικές ηλεκτρονικές συνταγές στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Τα φάρμακα τα οποία καλύπτονται ανήκουν αποκλειστικά και μόνον στον θετικό κατάλογο αποζημιούμενων φαρμάκων. Αρμόδιοι για την συνταγογράφηση φαρμάκων στους δικαιούχους είναι αποκλειστικά και μόνον ιατροί των Νοσοκομείων του ΕΣΥ και των δημόσιων δομών παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Π.Ε.ΔΥ.
Οι δικαιούχοι θα προμηθεύονται τα φάρμακά τους από τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ και όλα τα συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ ιδιωτικά φαρμακεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: