25.4.14

Πρώτη η Χαλκιδική στον «πράσινο τουρισμό»

Graphic1Την Πέμπτη 24 Απριλίου και ώρα 11.00 στο ξενοδοχείο OCEANIA CLUB στα Ν. Μουδανιά, στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του προγράμματος «ShMILE2 – Από τον πειραματισμό στη διάδοση του Οικολογικού Σήματος στη Μεσόγειο» πραγματοποιήθηκε η βράβευση των ξενοδοχείων τα οποία ολοκλήρωσαν με επιτυχία την διαδικασία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την πιστοποίηση των μονάδων τους με το E.U. ECOLABEL...

Graphic6Η Χαλκιδική είναι η μόνη περιοχή στην Ελλάδα που συμμετέχει στο πρόγραμμα ShMILE 2. Το πρόγραμμα υλοποιείται εδώ και δύο χρόνια με τη συνεργασία πολλών φορέων από όλη τη λεκάνη της Μεσογείου που σχετίζεται με την τουριστική βιομηχανία. 35 ξενοδοχεία στο νομό Χαλκιδικής που έλαβαν τη σχετική πληροφόρηση για την πιστοποίηση του οικολογικού σήματος τα 14 εκπαιδεύτηκαν στο πρόγραμμα κατάρτισης. Από αυτά τα έξι πέρασαν το πρώτο στάδιο του ελέγχου και ετοιμάζονται να καταθέσουν τον πλήρη φάκελο για την απόκτηση του σήματος.
Την πεποίθηση πως η Χαλκιδική θα είναι η πρώτη περιοχή με τη μεγαλύτερη αναλογία ξενοδοχειακών καταλυμάτων που έχουν πιστοποίηση E.U. ECOLABEL για περιβαλλοντική διαχείριση σε σχέση με τις κλίνες που διαθέτει, τόνισε ο Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής κ. Γρηγόρης Τάσιος.
Graphic2Στην εκδήλωση το παρόν έδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής & Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Π.Κ.Μ. Γιάννης Γιώργος ο οποίος στήριξε από την πρώτη στιγμή το συγκεκριμένο πρόγραμμα.
Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής, της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής και του ΙΤΑΜ, Γρηγόρης Τάσιος, ο Διευθυντής Προγράμματος Shmile2, France, Remy Antoine CONTI και η Αρχιτέκτων – Περιβαλλοντολόγος, Alpha MENTOR Aναστασία Χατζηνικολάου, ενώ βραβεύτηκαν τα τουριστικά καταλύματα: Oceania Club, Vila Despina, Alexandros Palace, Hotel Regos και τα δύο ξενοδοχεία του Porto Carras Grand Resort, Μελίτων και Σιθωνία.
Graphic3
Graphic4
Graphic5
www.halkidikinow.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: