16.12.13

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ν.Προποντίδας Δ.Τσούφης στο blog της Νέας Προποντίδας

  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

1.Τι είναι αυτό που σας έκανε να θέσετε υποψηφιότητα για να διεκδικήσετε το Δήμο Ν. Προποντίδας;

Η επιλογή μου να θέσω υποψηφιότητα ως Δήμαρχος στις επικείμενες Δημοτικές εκλογές απορρέει πρωτίστως από την αγάπη για τον τόπο μου και την θέληση να εργασθώ με όλες τις δυνάμεις μου για την πρόοδο και προκοπή της N.Προποντίδας και των συνδημοτών μου. Δεν αποτελεί καιροσκοπική επιλογή ή επιλογή αναγκαιότητας. Είναι προϊόν....

 υπεύθυνης και έντιμης απόφασης γιατί θεωρώ και αποτελεί πεποίθησή μου ότι νέοι άνθρωποι άφθαρτοι, που δεν έχουν δοκιμασθεί , με όρεξη για δουλειά θα πρέπει να δώσουν από το μετερίζι της τοπικής αυτοδιοίκησης τον αγώνα με αποφασιστικότητα και τόλμη.

2.Ποια θεωρείτε τα μεγαλύτερα προβλήματα του Δήμου μας;

Τα σημαντικότερα προβλήματα θεωρώ ότι είναι αυτά που αγγίζουν αφενός την καθημερινότητα των πολιτών και αφετέρου τα θέματα της μακρόπνοης ανάπτυξης του τόπου.

Εξυπηρέτηση των δημοτών από τις υπηρεσίες του Δήμου, άμεση επίλυση θεσμικών αιτημάτων τους , καθαριότητα, συντήρηση και βελτίωση των υποδομών του Δήμου και των δικτύων , αναβάθμιση του επιπέδου των υπηρεσιών προς τους δημότες, ενδυνάμωση και προώθηση και αναβάθμιση του ρόλου του λιμανιού, είναι μερικά από τα ακανθώδη ζητήματα του Δήμου Ν. Προποντίδας.

3.Ποια όμως προβλήματα στο Δήμο Ν. Προποντίδας είναι αυτό που λένε τα πιο επείγοντα για τα οποία εσείς θα δρομολογήσετε άμεσα λύσεις;

Η Τοπική αυτοδιοίκηση πάσχει από χρόνια και περιστασιακά νοσήματα.

Τα χρόνια νοσήματα και οι αδυναμίες αποτελούν κληροδότημα της πολιτικής αιχμαλωσίας της Τ.Α από την κεντρική εξουσία ενώ αυτά δημιούργησαν και δημιουργούν πρόσκαιρες στρεβλώσεις που αδυνατίζουν και αποδυναμώνουν τον ρόλο και την αποτελεσματικότητα της πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης.

Ιεραρχικά θα μπορούσα να κατατάξω ως ακολούθως τα τρέχοντα μείζονα προβλήματα:

Την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας στο πλαίσιο της αειφορίας.

Λιμάνι που απαιτείται άμεση επέκταση και αναβάθμισή του ρόλου του.

Αναβάθμιση των διοικητικών υποδομών του Δήμου.

Διαχείριση απορριμμάτων.

Δημιουργία υπηρεσίας για τα άτομα με ειδικές ανάγκες για την διοικητική βοήθεια τους, υπερηλίκους, υιοθέτηση της ʹʹκάρτας δημότη͵͵ για άμεση εξυπηρέτηση του πολίτη και έκδοση πιστοποιητικών.

Καινοτόμες τεχνολογίες και εισαγωγή πολιτικών για την διαχείριση των περιβαλλοντικών προβλημάτων.

Ενδυνάμωση της τουριστικής προβολής του Δήμου

Ταυτόχρονη αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου στη ευρύτερη περιοχή της Ν. Τρίγλιας και του σπηλαίου Πετραλώνων.

Ολοκλήρωση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ) στη Δ.Κ Νέας Καλλικράτειας.

Αξιοποίηση και ανάπλαση του παραλιακού μετώπου με παράλληλο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του Κέντρου της Δ.Κ Ν. Καλλικράτειας.

Υποστήριξη των επιχειρήσεων στη ʹʹΒιομηχανική Περιοχή͵͵ Λακκώματος με παράλληλη διασύνδεση αυτών με τον Δήμο Ν. Προποντίδας για ανεύρεση θέσεων εργασίας ειδικά για τους νέους.

4.Ποιο είναι το όραμα σας για το Δήμο Ν. Προποντίδας ;

Ο Δήμος Ν. Προποντίδας αποτελούσε και αποτελεί έναν από τους πιο δυναμικούς Δήμους όχι μόνο της Χαλκιδικής αλλά και όλης της Ελλάδας. Θα πρέπει η νέα διοίκηση του Δήμου να διαχειρισθεί τις προκλήσεις και να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες να μετέχει και να παρέχει στο πολιτικό περιβάλλον που μεταβάλλεται .Το όραμά μου για τον Δήμο είναι κατ΄ αρχάς να ανταποκριθεί στις προσδοκίες και απαιτήσεις των δημοτών , να συμβάλλει στην υλοποίηση νέων πολιτικών για καλύτερη και μεγαλύτερη ποιότητα στην διοίκηση , να αντιμετωπίσει με επάρκεια τις προκλήσεις της τεχνολογίας. Να γίνει αναβάθμιση του αστικού και όχι μόνο περιβάλλοντος, να γίνει υιοθέτηση μέτρων για αειφόρο ανάπτυξη σαν μια άλλη εναλλακτική αναπτυξιακή προσέγγιση, για στενότερη συνεργασία του Δήμου με κρατικούς και επιχειρηματικούς φορείς, κοινωνικούς εταίρους έτσι ώστε σαν σύνολο να διαμορφώνονται πολιτικές και να λαμβάνονται αποφάσεις. Αυτή είναι εξάλλου η έννοια της Δημοτικής Διακυβέρνησης και όχι τη Δημοτικής Κυβέρνησης που απηχεί το αποτυχημένο μοντέλο της κρατικοδίαιτης αυτοδιοίκησης που δοκιμάσθηκε και απέτυχε στην πράξη.

5.Πως πρακτικά θα μπορέσετε να εφαρμόσετε το πρόγραμμα σας και να πραγματοποιήσετε το όραμά σας για την πόλη;

Αξιολόγηση των Δομών του Δήμου με ταυτόχρονη κοστολόγηση της υλοποίησης των δραστηριοτήτων του, επιλογή και ορθολογιστική κατανομή προσωπικού του Δήμου, στενή συνεργασία με την Κυβέρνηση στόχος που θεωρώ είναι απόλυτα εφικτός, σύνδεση του Δήμου απευθείας με τις Ευρωπαϊκές Υπηρεσίες για αξιοποίηση πολιτικών ανάπτυξης και τεχνολογίας, συνεχής εκπαίδευση του προσωπικού, ενδυνάμωση και συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην διαμόρφωση και υλοποίηση των πολιτικών του Δήμου ( ΣΔΙΤ), ενδυνάμωση των κοινωνικών δικτύων πρόνοιας , ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

6.Ποια είναι η άποψή σας για τη σημερινή Δημοτική Αρχή και ποιος πιστεύετε ότι είναι ο κύριος αντίπαλός σας στις επερχόμενες εκλογές;

Η Δημοτική Αρχή έχει επιλεγεί από τους δημότες και τερματίζει οσονούπω την θητεία της με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι Καλλικρατικοί Δήμοι της χώρας που κλήθηκαν μέσω των αντιπροσώπων τους να υλοποιήσουν πολιτικές χωρίς πόρους και βιώσιμους διοικητικούς μηχανισμούς.

Πιστεύω ότι η Διοίκηση έδωσε τον καλύτερο εαυτό της παρά τις αγκυλώσεις και ο Δήμαρχος υλοποιεί έργα και δράσεις που έχουν την δική του αποκλειστική ευθύνη και σφραγίδα.

Ωστόσο η προσπάθεια πρέπει να συνεχισθεί ασταμάτητα και αμείωτα σε όλους τους τομείς για την ευχερέστερη κάλυψη των κοινωνικών, πολιτισμικών και συλλογικών αναγκών των δημοτών.

Ο μεγαλύτερος εχθρός θεωρώ ότι είναι η νοοτροπία της δημοσίας διοίκησης που τελματώνει τις υγιείς προσπάθειες , αγκυλώνει την δημιουργία και αναγκάζει την διοίκηση να θυσιάζει το όφελος του συνόλου των πολιτών εξυπηρετώντας μεμονωμένες απαιτήσεις μερικών , δημιουργώντας την κουλτούρα της ανευθυνότητας και ατιμωρησίας.

7.Η πολιτική λένε πρέπει να βασίζεται σε αξίες αν είναι να έχει αποτέλεσμα. Ποίες είναι οι δικές σας αξίες; Γιατί να σας εμπιστευτούν οι δημότες; Δυο τελευταία λόγια που θα θέλετε να πείτε στους συνδημότες μας...


Είμαι γόνος προσφυγικής οικογένειας και αισθάνομαι αλληλέγγυος με τα προβλήματα των συνδημοτών μου που είναι κοινά σε όλο το Δήμο της Ν. Προποντίδας. Η πολιτική πορεία μου είναι γνωστή σε όλους. Από το 1994 υποψήφιος Νομάρχης, Νομαρχιακός Σύμβουλος στην συνέχεια παρουσία αδιάλειπτη σε όλους τους πολιτικούς αγώνες από διάφορες θέσεις ευθύνης στις οποίες παρήγαγα έργο και προσφορά.

Οι αξίες μου είναι οι κοινές αξίες που μας ενώνουν όλους όσους αγαπάμε τον τόπο μας και θέλουν να προσφέρουν θυσιάζοντας προσωπικούς στόχους για το δημόσιο – κοινό συμφέρον. Ο Δήμος αποτελεί το κέντρο του πολιτικού μου στοχασμού και εμπεριέχεται στις υγιείς φιλοδοξίες μου.

Οι δημότες οφείλουν, επικυρώνοντας με την ψήφο τους το ενδιαφέρον μου για τον τόπο μας, να έχουν ως κριτήριο το ήθος, την εντιμότητα, την ανιδιοτελή προσφορά και την δυνατότητα και θέληση που έχει ο κάθε υποψήφιος να προκαλέσει την Κυβέρνηση να λύσει τα χρόνια προβλήματα και να βοηθήσει την Ν. Προποντίδα με έργα αναπτυξιακά και πολιτικές καινοτόμες.

Η μέχρι σήμερα παρουσία μου στον δημόσιο χώρο αποδεικνύει ότι θέλω και μπορώ να κάνω το όραμα πραγματικότητα και καλώ όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του Δήμου να με στηρίξουν σε αυτήν την προσπάθεια για να πάμε όλοι μαζί ενωμένοι, να μην αφήσουμε σε καιροσκόπους και ήδη δοκιμασμένες πολιτικές δυνάμεις να εκποιήσουν την δυναμική του Δήμου και να θυσιάσουν το μέλλον του εφαρμόζοντας πολιτικές δοκιμασμένες κατακερματίζοντας την προοπτική του .

Στην κατεύθυνση αυτή θα εργασθούμε με όλες μας τις δυνάμεις διότι η συνεργασία, η σύμπραξη και η διαφάνεια αποτελούν μείζονες πολιτικές προτεραιότητες και στόχους για την επιτυχία του προγράμματος μας με ελπίδα και προοπτική.

25 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΑΤΑ ΤΟΥ ΣΤΑΘΩΡΟΥ

Ανώνυμος είπε...

ενταξει δεν τον βαλατε και λιγο στην γωνια, χαιδεματα ειναι αυτα

Ανώνυμος είπε...

ειστε πολυυυυυυυυυυυυυ μπροστα μπραβο σας

Ανώνυμος είπε...

makari na ginoun ayta poy leei alla duskola panta etsi ginete sta logia tha meinoun

Ανώνυμος είπε...

TOU GKILI I SUNENTEUKSI POTE?

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια πολύ καλές ερωτήσεις, πολύ καλές και οι απαντήσεις Τσούφη, έχει όραμα και σχέδιο

Ανώνυμος είπε...

ΖΩΓΡΑΦΟΣ, ΤΖΙΤΖΙΟΣ, ΤΣΟΥΦΗΣ ΘΑ ΑΠΟΓΕΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΟΠΟΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ

Ανώνυμος είπε...

και απο την συνεντευξη στον Σταθώρο και απο αυτη εδειξε ο κ.Τσουφης το θαρρος που εχει και την πυγμη του, ετοιμολογος και θρασης ειναι τα προσοντα για εναν Δημαρχο θελει να διεκδικει για τους Δημοτες του, σιγουρα μια καλη επιλογη για τον Δημο Προποντιδας

Ανώνυμος είπε...

Τεράστια η προσφορα του Δημητρη και το φιλανθρωπικο του εργο παντα χωρις φανφαρες και χωρις να θελει να γινει γνωστο οτι βοηθαει. Τετοιο Δημαρχο θελω

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ

Ανώνυμος είπε...

και στο φιναλε ολους τους αλλους τους δοκιμασαμε ας δοκιμασουμε και κατι καινουργιο

Ανώνυμος είπε...

Το ποταμι δεν γυριζει πισω ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΟΥΦΗΣ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ ΕΙΝΑΙ ΤΣΟΥΦΗΣ - ΓΚΙΛΗΣ ΜΑΖΙ! Ο ΤΣΟΥΦΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΕΡΝΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ Ο ΓΚΙΛΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟς ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΕΙ! Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ, ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΙΚΙΕΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΑ ΒΑΡΕΘΗΚΕ ΑΥΤΑ

Ανώνυμος είπε...

ειπε μια ωραια φραση στον Σταθωρο, επιασα πατο και ξανασηκωθηκα δυο φορες. Γουσταρω αντρες με παντελονια που αναγνωριζουν τα λαθη τους αλλα και που δεν σκυβουν ποτε το κεφαλι οσο χαμηλα και να φτασουν. ΔΗΜΗΤΡΗ μαζι σου

Ανώνυμος είπε...

Αν ο κ.Τσουφης ειχε κερδος απο την επαγγελματικη του ενασχοληση ή την ενασχοληση του με τα πολιτικα αυτη την στιγμη θα ηταν στην ΑΘΗΝΑ,στο ΛΟΝΔΙΝΟ, στο ΠΑΡΙΣΙ, στο ΜΑΙΑΜΙ και οχι να τρεχει για τον Δημο μας, ξεκαθαρα λογια

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΜΗΤΡΗ ΕΝΑ ΔΥΝΑΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΘΕΛΗΣΗ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΙΠΟΤΑ

Ανώνυμος είπε...

Πίστεψε με τα παιδια του Τσουφη γυρνανε για επαγγελματικους λογους ολο το κοσμο….στο λεει παιδικος τους φιλος. κ.Δημητρη ειμαστε μαζι σας, ειστε αληθινος και ικανος.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητηρια Δημητρη, μαζι σου

Ανώνυμος είπε...

Τσούφη Θεέ... πάρε την ΠΑΕ!

Ανώνυμος είπε...

Το επιχειρείν στην Αυτοδιοίκηση

Ανώνυμος είπε...

Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ ΚΩΝ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΛΕΓΕ:ΛΕΤΕ ΛΙΓΑ ΚΑΙ ΦΤΙΑΞΤΕ ΠΟΛΛΑ. Ο ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΥΡΙΟΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΦΥΤΕΞΕΙ ΚΑΙ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΣΤΟΝ ΑΡΗ.ΕΤΣΙ ΠΡΟΣ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΟΡΦΩΣΗ.

Ανώνυμος είπε...

Νεους ανθρωπους θελουμε, μακρυα απο το κατεστημενο. Δημητρη προχωρα μαζι σου ειμαστε

Raxr είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Ο Τσουφης Δημαρχος να φερνει εργα και να τα υλοποιει, και ο Γκιλης να κανει τα εγκαινεια και τα πανηγυρια........

Ανώνυμος είπε...

Καλό το ανέκδοτο... Τσούφης και Έργα δύο λέξεις αντιφατικές και εκ διαμέτρου αντίθετες!!! Όσο για τα εγκαίνια και τα πανηγύρια ας αποφασίσουμε επιτέλους : θέλουμε η αγορά μας να έχει κόσμο ή όχι; (ελπίζω να το δημοσιεύσεται...)