19.11.13

"Ζαχάρα, η θύελλα της καρδιάς" της Μάρθας Πατλάκουτζα από τη Ν.Καλλικράτεια

Το βιβλιοπωλείο Πρωτοπορία στη Θεσσαλονίκη και οι εκδόσεις Ελληνική Πρωτοβουλία σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μάρθας Πατλάκουτζα, η οποία κατάγεται από τη Ν.Καλλικράτεια, με τίτλο "Ζαχάρα η θύελλα της καρδιάς" την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 7 μ.μ. στο χώρο του βιβλιοπωλείου....Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Ανδρέας Καρακίτσιος, Καθηγητής Παιδαγωγικής Σχολής, Α.Π.Θ.

Η θεατρική ομάδα των δασκάλων Θεσσαλονίκης Διθύραμβος εξ Αμάξης θα δραματοποιήσει κείμενα του βιβλίου με συμμετέχοντες τους δασκάλους:
Βάνα Βουρτσάκη, Αρετή Καρατάσιου, Αφροδίτη Ιωάννου, Ιωάννα Κατσαρού, Μακρίνα Καραγιαννίδου, Παρασκευάς Πινέλης, Μιχάλης Καραγιάννης, Περικλής Χρηστίδης.

Ενώ τη βραδιά θα ντύσει με την φωνή της η Χριστίνα Τσίτου.


Περιγραφή:
"Η θερμή απαλή παλάμη της αγκαλιάζει τα παγωμένα μου δάχτυλα. Πρωτόγνωρες εικόνες με περικυκλώνουν. Κίνηση σε εξωτικά μέρη, ψυχικός πόνος, μοναξιά ατελείωτη, επώδυνη. Δεν αντέχω άλλο. Αφήνω απότομα το χέρι της και κρύβω το δικό μου πίσω από την πλάτη μου. Θέλω να κρύψω όσα είδα, όσα μου φανέρωσε για μια ακόμα φορά η Ιουδίθ".

Μύρα και Ζωή, δυο γυναίκες αντιμέτωπες με τη μοίρα και τη ζωή, αποφασίζουν να ξεφύγουν από τα σύνορα της συμβατικότητας. Έρωτας και λόγια τυλιγμένα στη θύελλα της ανέμης, ένα κουβάρι η μοίρα της ζωής τους.

Το ταξίδι της αγάπης ξεκινά!
Καμία απόσταση δεν είναι αρκετή για να παλέψει με το όνειρο.
Μια βαλίτσα γίνεται η καρδιά της Ζωής, που ταξιδεύει από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα και οδηγείται στην τελική αναμέτρησή της με την κοσμοπολίτικη Σαγκάη, την αμαρτωλή πόλη στη λήθη του χρόνου.

Η χρόνια κατάθλιψη είναι ο δαίμονας που θα νικήσει η Μύρα στους πορτοκαλί αμμόλοφους της Σαχάρας, στην έρημο των ονείρων της.

Μια τυχαία συνάντηση και η μοίρα ξετυλίγει το μίτο της ζωής.

Η Μάρθα Πατλάκουτζα γεννήθηκε το 1968 στη Θεσσαλονίκη όπου και μεγάλωσε. Κατάγεται από τη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής, με παππούδες και γιαγιάδες που ήρθαν πρόσφυγες από την Ανατολική Θράκη. Το 1990 τελείωσε το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Το 1996 διορίστηκε στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση κι από τότε υπηρετεί ως δασκάλα σε δημοτικά σχολεία της Μακεδονίας, ενώ τα τελευταία χρόνια σε δημοτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης. Είναι παντρεμένη, μητέρα δύο κοριτσιών.
halkidikinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: