9.7.13

Εθελοντές φοιτητές ιατρικής στα κέντρα υγείας της Χαλκιδικής

Εθελοντές φοιτητές ιατρικής στα κέντρα υγείας σε Θάσο - Χαλκιδική
Ράμματα, λήψη ιστορικού, εξέταση ασθενών και συμμετοχή σε εφημερίες θα μπουν στο καθημερινό πρόγραμμα των εθελοντών φοιτητών ιατρικής που θα προσφέρουν εθελοντικά την εργασία τους στα κέντρα υγείας  της Χαλκιδικής.
Έτσι θα μάθουν από πρώτο χέρι πώς είναι να εργάζεσαι υπό αντίξοες συνθήκες,
εν μέσω πίεσης και με πολλές ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά και μάλιστα στην καρδιά της καλοκαιρινής περιόδου, οπότε ο πληθυσμός στις τουριστικές περιοχές αυξάνεται και οι ανάγκες πολλαπλασιάζονται.
Ταυτόχρονα, η εθελοντική εργασία των φοιτητών αναμένεται να ανακουφίσει τις τουριστικές περιοχές της Χαλκιδικής και της Θάσου, και συγκεκριμένα τα κέντρα υγείας Καλλικράτειας, Νέων Μουδανιών, Κασσανδρείας, Αγίου Νικολάου, Αγίου Όρους και Θάσου, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας "Θεσσαλονίκη".
Οι φοιτητές έχουν εξασφαλισμένη τη διαμονή τους, καθώς θα μένουν εντός των κέντρων υγείας όπου θα εργαστούν και θα απασχολούνται 7-8 ώρες την ημέρα, ενώ τα έξοδα μετακίνησης και διατροφής θα τα καλύπτουν οι ίδιοι.
Η πρωτοβουλία αυτή ανήκει στο παράρτημα Θεσσαλονίκης της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος (Ε.Ε.Φ.Ι.Ε.), το οποίο κατάφερε να υλοποιήσει και πάλι, αρχής γενομένης από πέρυσι, το πρόγραμμα "Ενίσχυση Κέντρων Υγείας Βορείου Ελλάδος", ύστερα από τρία χρόνια που είχε μείνει ανενεργό, εξαιτίας της έλλειψης χρημάτων.
Στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση του έργου των γιατρών σε μονάδες υγείας της Βόρειας Ελλάδας από φοιτητές Ιατρικής ΑΠΘ - μέλη της Ε.Ε.Φ.Ι.Ε., κατά τους θερινούς μήνες, οπότε παρουσιάζονται αυξημένες ανάγκες λόγω της τουριστικής αιχμής και των κλιματολογικών συνθηκών.
Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί σε έξι επταήμερα, τα οποία είναι τα εξής: πρώτο επταήμερο (15 - 21 Ιουλίου), δεύτερο επταήμερο (22 - 28 Ιουλίου), τρίτο επταήμερο (29 Ιουλίου - 4 Αυγούστου), τέταρτο επταήμερο (5 - 11 Αυγούστου), πέμπτο επταήμερο (12 - 18 Αυγούστου) και έκτο επταήμερο (19 - 25 Αυγούστου).

Δεν υπάρχουν σχόλια: