9.6.12

Αυξημένη η κίνηση στις παραλίες της Χαλκιδικής


Αυξημένη είναι η κίνηση  προς τις παραλιακές περιοχές της Χαλκιδικής. Οι κοινότητες που έχουν οργανωμένες πλαζ συγκεντρώνουν τον περισσότερο κόσμο.
Οι επισκέπτες προτιμούν κυρίως τις κοντινότερες παραλίες λόγω του αυξημένου κόστους των καυσίμων ενώ συχνό είναι πλέον το φαινόμενο της μετακίνησης τριών, τεσσάρων και πέντε ατόμων με το ίδιο αυτοκίνητο, κάτι που δεν συνέβαινε πριν μερικά χρόνια.
Τα Νέα Φλογητά αποτελούν έναν από τους αγαπημένους προορισμούς των Θεσσαλονικέων τα τελευταία χρόνια λόγω της κοντινής σχετικά απόστασης αλλά και των αναβαθμισμένων υπηρεσιών που παρέχουν τα δεκάδες καταστήματα(ψαροταβέρνες, εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία, beach barsclubs) της περιοχής και μάλιστα σε προσιτές τιμές. Σύμφωνα με υπευθύνους καταστημάτων(beach bars) τώρα αρχίζει σιγά-σιγά η κίνηση, καθώς ολοκληρώνονται οι πανελλαδικές εξετάσεις και οι διάφορες υποχρεώσεις που έχει ο κόσμος.
Χαμηλές τιμές, δωρεάν ξαπλώστρες και ομπρέλες...

Οι τιμές στα προϊόντα που κυριαρχούν το καλοκαίρι είναι σταθερές τα τελευταία χρόνια ενώ σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχουν και μειώσεις. Έτσι ο καφές φραπέ κοστίζει 2,50-3 ευρώ, ο εσπρέσο 3, ο καπουτσίνο 4, τα αναψυκτικά 3, και οι μπύρες 3,50-4 ευρώ.
«Συγκρατούμε τις τιμές για να ικανοποιήσουμε τον πελάτη» τόνισε ο κ. Μάκης Ζησιμόπουλος, ιδιοκτήτης τουbeach bar Μαγιό. «Οι τιμές έχουν πέσει τα 2-3 τελευταία χρόνια» είπε ο κ. Γιώργος Καραγιώργης υπεύθυνος τουbeach bar Razz matazz ενώ η κ. Κωνσταντίνα Μαχαιρά υπεύθυνη του beach bar Belize  τόνισε ότι ο καφές φραπέ χρεώνεται 2,50 ευρώ χωρίς να χρειάζεται ο πελάτης να πληρώσει για τη χρήση της ομπρέλας και της ξαπλώστρας.
Θα βοηθήσουν τα αθλητικά δρώμενα και η μικρή απόσταση
Όπως εκτιμούν οι υπεύθυνοι των καταστημάτων, οι αθλητικές δραστηριότητες(ολυμπιακοί αγώνες, euro κτλ) αναμένεται να βοηθήσουν την κίνηση στα καταστήματα καθώς όλα διαθέτουν γιγαντοοθόνες στις οποίες προβάλουν τις εκδηλώσεις. Επίσης σημαντικό ρόλο παίζει η μικρή απόσταση και οι άνετοι και ελεύθεροι χώροι στάθμευσης που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: